Jak správně aplikovat parfém pro dlouhotrvající výdrž

Aplikace parfému je umění a kdo jej umí ovládat, může významně ovlivnit jeho výdrž a intenzitu. Správná aplikace parfému vám může zaručit, že se bude vůně uvolňovat postupně po celý den, ale také zajistí, že vůně bude působit příjemně, a ne příliš silně.

V tomto článku vám přinášíme několik tipů a triků, jak správně aplikovat parfém, aby byla jeho výdrž co nejdelší.

Lucie-Vondracko-Jak-pouzivat-parfem

 1. Výběr správného místa na těle

Parfémy nejlépe voní na místech se zvýšenou tepovou frekvencí, kde je kůže teplejší a je cítit puls. Tato místa totiž generují teplo, které pomáhá vůni se rozvíjet a dlouho vydržet. Mezi taková místa patří:

  • Zápěstí: Pulzující tepna uvolňuje teplo a rozvíjí vůni.
  • Za ušima: Toto místo je teplé a skvěle drží vůni.
  • Na krku a dekoltu: Oblast krku je velmi vhodná, protože je blízko obličeje a vůně se tak dostává do vašeho osobního prostoru.
  • Loketní jamky: Tyto oblasti jsou skvělé pro dlouhodobé uvolňování vůně.
  • Zadní část kolen: Toto místo je ideální pro aplikaci, pokud nosíte sukni nebo šortky. 

2. Hydratace pokožky

Věděli jste, že hydratovaná pokožka udržuje vůni lépe než suchá pokožka? Ze suché pokožky se parfém rychle vytratí. Na hydratované a pevné pokožce má naopak možnost se „rozležet“ a krásně rozvonět. 

3. Neroztírat vůni

Po aplikaci parfému na zápěstí nebo jiná místa ho nechte uschnout přirozeně. Neroztírejte ho, protože to může rozbít molekuly vůně a snížit její trvanlivost. 

4. Vůni naneste ještě před oblečením

Parfém aplikujte na holou kůži ještě před nanesením oblečení. Parfém se tak může rozvonět po celém těle. Když se nastříkáte parfémem již v oblečení, parfém zůstane vonět pouze na nastříkaných místech – oblečení vůni zabrání rozvinout se. 

5. Skladování parfému

Správné skladování parfému je také klíčové pro zachování jeho kvality a trvanlivosti. Uchovávejte parfém na chladném, suchém místě mimo přímé sluneční světlo a teplotní výkyvy. Nejlépe je skladovat parfém v jeho originální krabičce nebo na tmavém místě. 

7. Parfém vždy stříkejte na čistou kůži

Vždy se ujistěte, že parfém aplikujete na čistou pokožku – bez potu a jiných nečistot. Parfém se musí chytit na vaší kůži. Pokud jej aplikujete například na zpocenou pokožku, parfém steče společně s potem, který navíc zabrání rozvinutí vůně.

Správná aplikace parfému vyžaduje trochu praxe a pozornosti k detailům, ale výsledkem je vůně, která vydrží celý den a zanechá trvalý dojem. Dodržováním těchto tipů a triků můžete zajistit, že váš parfém bude co nejdéle vonět a budete se cítit svěže a příjemně vonět po celý den. Pro letní dny se perfektně hodí svěží parfém Vitco Perfect, který vás okouzlí šťavnatými tóny ovoce, svěžími květy a smyslným mošusem.