Jak správně pečovat o vlasy v chladném počasí? Přinášíme vám tipy na vlasovou péči v zimě

Podzim udeřil v plné síle. Chlad, vlhký a studený vzduch, vítr, déšť, ranní mrazíky – to vše umí dát našim vlasům pěkně zabrat. Jak o ně pečovat v chladném počasí, aby byly stále krásné a bez poškození? Prozradí vám dnešní článek.

Zima je pro naše vlasy extrémně náročným obdobím. Nejen protože je zmrzlé vlasové vlákno mnohem náchylnější k poškození kvůli snížené elasticitě – pokud si myslíte, že čepicí své vlasy ochráníte, jste na omylu. Vlasová pokožka se pod čepicí potí, vlasy se třou jak o čepici, tak samy o sebe. To způsobuje tvorbu lupů. Ani přechod ze zimy do vytopených místností nedělá vlasům dobře – přechod do tepla vlasy vysušuje, ty se poté více třepí a lámou.

Na co se tedy zaměřit, abychom poškození vlasů v zimě eliminovali na minimum? Základem je hydratace. Při nízkých teplotách funguje přirozená tvorba mazu na pokožce hlavy úplně jinak než v teplejších dnech. Při teplotách blížících se nule se dokonce tvorba mazu zastavuje úplně – vznikají lupy, a proto je potřeba vlasy náležitě hydratovat. Dobře vyživený vlas je také pružnější, a tedy i silnější. Snáze odolá poškození. Na zimu doporučujeme šampon VitcoHair, který obsahuje arganový olej, jež vlasy vyživí od kořínku po koneček a náležitě je hydratuje. Abyste v zimě předešli roztřepeným konečkům, doporučíme k šamponu přidat i kondicionér VitcoHair. Ten proniká hluboko do vlasového vlákna a obnovuje jej po celé délce. Každý z nás nejspíše zažil, že měl konečky vlasů jako suché koště. S kondicionérem VitcoHair se toho obávat nemusíte.

Důležitá je i správná péče o vlasy a používání žehliček, kulem či stylingových přípravků k tomu rozhodně nepatří. Tepelná úprava je velkou zátěží i pro kvalitní vlasy bez výkyvů. V zimním období, kdy vlasy ale trpí každý den změnou teplou či zvýšenou vlhkostí vzduchu, může být používání stylingových přípravků či žehliček naprosto fatální. Poškozené vlasy budete v zimních měsících léčit mnohem hůře než za teplejších dní. Pokud je jejich použití nezbytné, ošetřete nejdříve před jejich použitím přípravky na ochranu vlasů.

Nesmíme zapomínat také na jídelníček. Vlasové vlákno potřebuje spoustu látek či minerálů. Pokud jich má nedostatek, nebudete mít kvalitní vlasy ani v létě, ani v zimě. Výživa vlasu zevnitř je často podceňována, patří však k jednomu z nejdůležitějších bodů celé vlasové péče. Doporučujeme zařadit mezi vaše oblíbené doplňky stravy například kapsle VitcoHair, které jsou čistě přírodního složení a obsahují potřebné látky a minerály, nebo kolagenový nápoj VitcoHair se sladkou jahodovou příchutí. Kolagen je nezbytně důležitou složkou, jehož produkci naše tělo snižuje již po 20. roku života – pak je důležité dodávat tělu kolagen jinak, nejčastěji ve formě kapslí či kolagenových drinků. Kolagen zamezuje vypadávání vlasů, posiluje vlasové cibulky a podporuje růst vlasů a jejich objem. Kolagenový nápoj VitcoHair obsahuje ten nejkvalitnější hydrolyzovaný rybí kolagen a zaručí vám maximální účinek.